Pariterapia

Jokaisella meillä on tarve tulla kuulluksi, nähdyksi ja rakastetuksi. Toisinaan emme osaa parisuhteessa kommunikoida tavalla, joka rakentaisi turvallista ja kestävää parisuhdetta. Tuomme parisuhteeseemme oman elämänhistoriamme ja aiemmin opitut toimintatavat olla puoliso toiselle. Näitä tapoja on hyvä tarkastella terapeutin kanssa, jolloin opitaan ymmärtämään paremmin sekä toisia että itseämme.

Milloin pariterapiaan?

Pariterapiaan on hyvä tulla heti, kun parisuhteessa alkaa olemaan erimielisyyksiä tai elämäntilanne koetaan kuormittavana. Mitä aiemmin apua haetaan, sen helpompi tilanteita on lähteä purkamaan.

Parisuhde vaatii välillä opittujen toimintamallien muuttamista ja parin on usein vaikea lähteä muuttamaan toimintamallejaan toisiksi, eivätkä he aina edes tiedä mitä heidän tulisi tehdä. Parin kommunikointi on voinut muuttua sellaiseksi, että jokaisen riidan yhteydessä aletaan pyöriä samojen asioiden ympärillä ja pari ei yksin löydä ulospääsyä negatiivisesta kierteestään.

Pariterapian avulla tuodaan näkyväksi vuorovaikutustapoja ja lähdetään yhdessä tutkimaan miten tilanteita voisi lähteä muuttamaan niin, että molemmat saisivat kuulluksi, nähdyksi ja ennen kaikkea rakastetuksi tulemisen kokemuksen.

Pariterapiassa voidaan miettiä, onko parisuhteella vielä mahdollisuuksia tai eropäätöksen jälkeen pohtia eteen tulevia kysymyksiä uudessa elämänvaiheessa.

Parhaimmillaan parisuhteessa molemmat saavat tukea ja tilaa omaan henkiseen kasvuunsa ja avaimet onnelliseen ja tasapainoiseen elämään.

Pariterapiassa voidaan esim. puolison sairastuessa masennukseen tuoda ymmärrystä sairaudesta ja miettiä millä tavoin se näkyy parin arjessa ja elämässä ja millä tavoin voitaisiin yhdessä toista tukien päästä tilanteessa eteenpäin.

Pariterapiat suunnitellaan aina asiakkaan kanssa yhdessä heidän omien tarpeidensa ja tavoitteiden mukaan.

Hinnasto

Tutustumiskäynti 60 min 95€

Yksilöterapia 45 min 85€ (ei Kela-korvausta).

Pariterapia 60 min 110€ (omavastuuosuus Kelan korvauksen jälkeen 45,09€)

Pariterapia 90 min 150€ (omavastuuosuus Kelan korvauksen jälkeen 90 min 54,13€)

Kela korvaa paripsykoterapiaa samoin perustein kuin yksilöterapiaa. Lue lisää täältä.

*Varatun ajan peruutukset veloituksetta viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista tai peruuttamattomasta ajanvarauksesta veloitetaan hinnaston mukainen palvelun hinta.”

Ota yhteyttä laittamalla viestiä yhteydenottolomakkeella ja varaa aikasi pariterapiaan.